A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, ricottás szendvicskrém: csak úgy gyorsan, egyszerűen

Ezt szívesen kened majd a kenyeredre! A ricottás szendvicskrém nemcsak finom, pillatok alatt el is készül.
Nem véletlen, hogy az olaszok rajonganak a ricottáért. Finom, változatosan felhasználható, sósan, édesen is kiváló. Hasonlít a túróra, sokan keverik is. A ricotta azonban a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó. Sok más mellett isteni szendvicskrémet is készíthetsz belőle. 

Hozzávalók:
25 dkg ricotta
2 evőkanál joghurt
1 ág bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A ricottát villával nyomkodd össze, majd lazítsd joghurttal. Fűszerezd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Keverd hozzá az olívaolajat, és jól dolgozd össze. Érdemes betenni a krémet egy-két órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, de akár rögtön fogyaszthatod is. Tálaláskor friss bazsalikomot is rakj rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések