A brownie-t mindenki imádja, hát még ricottás keverékkel megbolondítva.
A puha, olvadós brownie önmagában is isteni. Néha azonban jó változtatni rajta egy kicsit, a ricottás keveréktől egy kicsit könnyedebb lesz. Belül szinte krémes, a teteje roppanós, és bizony, egy tepsi süti villámgyorsan elfogy.
Hozzávalók 16 szelethez:
A CSOKIS RÉTEGHEZ
20 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
12 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A RICOTTÁS RÉTEGHEZ
25 dkg ricotta
10 dkg cukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A vajat és a kis darabokra tördelt étcsokit olvaszd össze mikróban vagy vízgőz felett. Amikor homogén, keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd, amikor kicsit hűl, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat is. Végül forgasd hozzá a kakaóval és a sóval vegyített lisztet. Akkor jó, ha sima, egynemű.
A ricottát egy közepes tálban keverd össze a cukorral, a liszttel, a tojással és a vaníliával.
Egyengesd a csokis masszát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe. Teáskanállal szaggasd bele a ricottás keveréket. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána kockázd csak fel a sütit. Tálaláskor még kakaóporral is megszórhatod.
0 Megjegyzések