A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes, medvehagymás krumplikrémleves: tejszínnel habarva verhetetlen

Ha könnyed, tavaszi levesre vágysz, a különleges illatú, medvehagymás krumplikrémlevesnél jobbat nehezen találsz.
A medvehagymás leves a krumplitól sűrű, a tejszíntől lágy lesz. Ha szereted a fokhagymakrémlevest, ez is a kedvenced lesz. A gyógyító növényt saját magad is begyűjtheted, de már a piacon is kapható. Pirított zsemlekockával, baconnel és sajttal tartalmasabbá, finomabbá teheted, de akár cipóban is tálalhatod. 

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli
2 dl tejszín
1 csokor medvehagyma
1 db húsleveskocka
2 evőkanál olaj
bors

Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és vágd karikákra, vagy kockázd fel kisebb darabokra. A medvehagymát is tisztítsd meg, mosd meg, és szeld apróra. Kevés olajon süsd pár percig, majd rakd rá a krumplit, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel.

Fűszerezd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára a krumplit körülbelül 20 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd vegyél ki belőle néhány kanállal, és keverd össze a tejszínnel. Öntsd a levesbe, és főzd egy-két percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések