A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenóttal töltött ravioli: a tésztát sem nehéz elkészíteni

A házi ravioli csak elsőre tűnik bonyolultnak. A tészta pofonegyszerű, és a formázásra is hamar rááll a kezed. Spenóttal, parmezánnal isteni.
A ravioli az olaszok kedvenc töltött tésztája, számos formában elkészítheted. Lehet háromszög vagy négyszög alakú, és változatosan töltheted is. Az eredeti változat szerint spenótot rejt a belseje. A 00-ás liszt a legjobb hozzá, mert azzal lesz igazán rugalmas, könnyen gyúrható és nyújtható a tészta.

Hozzávalók 4 személyre:
A TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
3 db tojás

A TÖLTELÉKHEZ
30 dkg spenót
25 dkg túró
5 dkg parmezán
1 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és dolgozd össze. Rugalmas masszát kell kapnod. Ha szükséges, kevés vizet rakhatsz hozzá. Formázz belőle gombócot, és becsomagolva tedd a hűtőbe egy órára. 
 
Közben a töltelékhez a spenótot tisztítsd meg, alaposan mosd meg, majd lobogó vízben főzd három-négy percig. Szűrd le, csepegtesd le, és aprítsd fel, ha mirelit spenótot használsz, olvaszd fel. Kevés olajon dinszteld meg. Keverd hozzá a villával megnyomkodott túrót, majd ízesítsd sóval, borssal és préselt fokhagymával.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Vágd két egyforma részre, és az egyikre halmozz tölteléket egymástól pár centire. Borítsd le a másik lappal, és éles késsel, derelyevágóval vágd fel, esetleg raviolikészítővel szúrd ki. A széleket jól nyomkodd össze, nehogy kifolyjon a töltelék. Egy nagy fazékban forralj vizet, és rakd bele a raviolikat. Csak annyit, amennyi kényelmesen elfér benne. Főzd négy-hat percig, majd szűrd le, és sajttal megszórva kínáld.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések