A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dijoni csirkemell a sütőből: 40 perc alatt kész a főfogás

Ha szereted az egyszerűen összedobható, mégis kicsit különleges ételeket, ki ne hagyd a dijoni csirkemellet!
A pikáns dijoni mustár tökéletes pácoláshoz. A semleges csirkemellet könnyen fenségessé teheted vele. A rizs, a zöldségköret és a friss, roppanós saláta is remek választás hozzá, de akár a sütőbe is rakhatsz mellé cukkinit, hagymát vagy krumplit. 

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemellfilé
6 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
bors

Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd meg papírtörlővel. Keverd össze a mustárt olívaolajjal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és forgasd bele a húst. Lefedve pácold egy-két órán át. Még jobb, ha a sütés előtti napon rakod a fűszeres keverékbe.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, tedd bele a csirkemelleket, és önts alájuk kevés vizet. Fedd le fóliával, és süsd meg 180 fokon 35-40 perc alatt. Ha a hús puha, de még nem elég szép a színe, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések