A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bögrés, csokis-zabpelyhes muffin: ha gyorsan sütnél valami finomat

Ahogy a legtöbb muffin, ez a csokis-zabpelyhes változat sem igényel nagy tapasztalatot, csak keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
A muffinok nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek: gyorsan összedobhatóak, finomak, és elég mindig csak egy kicsit variálni rajtuk. A csokis-zabpelyhes süti is mennyei, csokiimádók nem hagyhatják ki. A rostban gazdag zabpehelytől még izgalmasabb lesz. Könnyen egészségesebbé teheted, cukor helyett használj eritritet, és a zablisztet is bevetheted. 

Hozzávalók 12 darabhoz:
1 bögre liszt
1 bögre tej
0.75 bögre zabpehely
0.5 bögre cukor
0.5 bögre étcsoki
0.25 bögre olaj
3 evőkanál kakaó
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
mandulaforgács

Elkészítés:
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a kakaót és a sót. A tojást keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a vaníliát, a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és dolgozd csomómentesre a tésztát. A végén add hozzá a kis darabokra vágott étcsokit. 

Adagold a tésztát kapszlikkal bélelt formába, és szórd meg mandulaforgáccsal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 20-25 perc alatt. Ha a muffinba szúrt tűre nem ragad massza, biztosan elkészült. Vedd ki a sütőből, és pihentesd a formában legalább öt percig, utána szedd csak ki.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések