Hirdessen itt

A híres, tiroli sajtos-spenótos zsemlegombóc receptje: a legjobb száraz kenyérből

Ez a lágy, ízes, sajtos-spenótos gombóc pont olyan lesz, mint a tiroli vendéglőkben.
A tiroliak zsemlegombóca messze földön híres, az egyik legjobb a sajtos-spenótos változat. Tökéletes száraz péksütemények újrahasznosítására. Ha kisebb gombócokat készítesz, levesbetétnek is kiváló. A nagyobbak pedig különleges köretként éppúgy számításba jöhetnek, mint felturbózva főfogásként. Mirelit spenótot is használhatsz, de frissből az igazi. 

Hozzávalók 12 darabhoz:
50 dkg spenót
20 dkg száraz zsemle vagy kenyér
5 dkg vaj
5 dkg sajt
2 dl tej
2 evőkanál liszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
bors
szerecsendió

Elkészítés:
Ha nem elég száraz a péksüti, rakd a mikróba vagy a sütőbe egy kicsit szikkadni. Ezt követően áztasd tejbe, és hagyd, hogy megszívja magát. A vajat hevítsd fel, add hozzá az aprított hagymát, kicsit később a fokhagymát, és dinszteld meg. Tedd bele a megmosott, apróra vágott spenótot, és fonnyaszd meg körülbelül öt perc alatt. Húzd le a tűzről, majd rakd hozzá a kinyomkodott péksütiket, a tojásokat, a sajtot, a lisztet, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Formázz a masszából gombócokat, és pakold forrásban lévő vízbe. Takaréklángon főzd meg körülbelül 15 perc alatt. Akkor jó, ha kettévágsz egyet, és a belseje homogén. Megszórhatod mogyoróval, de kínálhatod olvasztott vajjal, reszelt sajttal is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések