A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Áfonyás sajttorta üvegben

Hozzávalók:
a kekszes alaphoz
keksz (pl. zabpelyhes) 14 darab
Rama Vajas Íz 60 gramm
barna cukor 3 evőkanál
tengeri só 1 csipetnyi

az áfonyaszószhoz
áronya (mirelit is lehet) 250 gramm
citrom leve és reszelt héja 0.5 darab
kristálycukor 100 gramm
Dr. Oetker étkezési keményítő 1.5 evőkanál
hideg víz 2 evőkanál

A krémhez
natúr krémsajt 450 gramm
Dr. Oetker vanília aroma 1 teáskanál
porcukor 120 gramm
tejszín 30%-os 180 milliliter
citrom reszelt héja 1 darab

Elkészítés:
A friss vagy mirelit áfonyát, finom kristálycukrot és fél citrom levét és reszelt héját tegyük egy lábasba és forrósítsuk össze, amíg a gyümölcs kezd egy kicsit összeesni. Adjuk hozzá a 2 kanál hideg vízben elkevert étkezési keményítőt és főzzük további 30-60 másodpercig, amíg besűrűsödik. Tegyük félre hűlni.

A kekszet tegyük egy tálba. Egy sodrófa végével törjük morzsásra (aprítógépet is használhatunk), majd keverjük el a barna cukorral, pici sóval és az olvasztott Rama Vajas Ízzel.

A sajtkrémet és vanília aromát kézi mixerrel keverjük simára, ezután keverjük hozzá a porcukrot is, s végül óvatosan a nem túl keményre felvert tejszínhabot.

Tálaláshoz vegyünk kis üvegeket vagy üvegpoharakat. Nyomkodjuk ezek aljára először a kekszet, majd jöhet pár kanál krém, s végül az áfonyaszósz. A tetejére reszeljünk citromhéjat díszítésként.
Ha szükséges, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések