A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, zöldfűszeres, fokhagymás vaj könnyedén, ízfokozók nélkül

A saját készítésű, zöldfűszeres-fokhagymás fűszervaj szendvicsre, halakhoz és húsokhoz is kiváló.
Dobd fel a sima vajat, és csodás szendvicset készíthetsz belőle! Bármilyen zöldfűszerrel ízesítheted, de a fokhagymát semmiképp ne hagyd ki belőle! Csak arra figyelj, hogy ne legyen túl intenzív a végeredmény! A főzés során pedig ne csak a kijevi csirkéhez használd, sültekhez, párolt zöldségekhez ugyanolyan jó, mint ropogós bagettre vagy pirítósra.  

Hozzávalók:
20 dkg vaj
3 szál petrezselyem
2 ág bazsalikom1 ág rozmaring
2 csepp citromlé
bors

Elkészítés:
A siker kulcsa, hogy jó minőségű vajat használj. Vedd ki jó előre a hűtőből, fontos, hogy puha legyen. Keverd habosra gépi habverővel, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a friss, apróra vágott zöldfűszereket. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, végül önts hozzá kevés citromlevet. Rakd zsírpapírba, és formázd tetszés szerint. Tedd a hűtőbe megdermedni. Érdemes felhasználás előtt legalább egy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések