A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A narancsos répatorta bögrés változata: ennek tényleg nincs répaíze

Nincs húsvéti készülődés répatorta nélkül. Az íze csodás, naranccsal pedig még különlegesebb. Nem maradhat le róla a mascarpone sem.
Ha már tervezed a húsvéti menüt, nehogy kimaradjon belőle a nálunk is nagyon kedvelt répatorta! Ezzel a recepttel igazán egyszerű dolgod lesz, hisz a hozzávalókat bögrével is kimérheted. Ne izgulj, ebben nem fogod érezni a répa ízét. Készítheted tortaformában vagy tepsiben is, a tetejét pedig díszítheted marcipánból készült nyuszikkal, répákkal.

Hozzávalók 16 szelethez:
A TÉSZTÁHOZ
2 bögre reszelt répa
1.25 bögre liszt
1 bögre cukor
0.5 bögre olaj
0.5 bögre dió
3 db tojás
1 db narancs
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

A KRÉMHEZ
30 dkg mascarpone
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A répát pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, majd habosítsd az olajjal és a kétféle cukorral. Forgasd hozzá a répát, majd a lisztes keveréket is. Végül mehet hozzá a narancs reszelt héja és frissen facsart leve. 

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, biztosan elkészült. 
A krémhez a mascarponét keverd ki jó alaposan gépi habverővel a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele. Díszítsd a répatortát kedved szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések