Sütőben sült, fokhagymás csirkemáj krumplival: így lesz vajpuha a máj

Ha krumplival sütöd a fokhagymás csirkemájat, biztosan nem maradsz éhes.
A csirkemáj kiváló fehérje- és vasforrás, mégsem kerül túl gyakran az asztalra. Pedig finomabbnál finomabb ételeket főzhetsz-süthetsz belőle, és még a pénztárcádat sem terheli meg. Rakj mellé krumplit, ne spórolj a fűszerekkel, és máris kész az igazi ínyenc étel. Ha a krumplit és a májat is előfőzöd, biztosan meg fognak puhulni a sütőben.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj
50 dkg krumpli
5 gerezd fokhagyma
2 szál zöldhagyma
majoránna
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál zsír
2 kávéskanál borssó

Elkészítés:

A májat alaposan nézd át, távolítsd el a hártyákat, az ereket, esetleg a rajta maradt epét, hogy biztosan ne legyen keserű. Mosd meg, a krumplit pucold meg, öblítsd le, karikázd fel, és főzd félpuhára 15 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és a krumpli levében főzd forrástól számítva öt percig.

Rétegezd a krumplit és a májat zsírral kikent tepsibe, közben szórd meg borssal, majoránnával, kis darabokra vágott vörös- és fokhagymával. A tetejére rakj aprítva a zöldhagyma szárából. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a krumpli szép piros, és a máj belül homogén, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt sózd csak meg. 

0 Megjegyzések

Hirdetés