A csokis, diós blondie, avagy a fehér csokis brownie is akkor kifogástalan, ha belül ragacsos, a teteje pedig roppan.
A brownie-t mindenki szereti. Ha kicsit mégis másként készítenéd el, mint eddig, próbáld ki fehér csokival. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, és feldobhatod dióval, hogy minden igényt kielégítsen. A szőke brownie-t se süsd túl, különben a belseje kiszárad!
Hozzávalók 16 szelethez:
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg étcsoki vagy pasztilla
10 dkg dió
4 db nagy tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A fehér csokit tördeld egy tálba, add hozzá a darabokra vágott vajat, és gőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót, majd hűtsd pár percig. Mehetnek hozzá egészben a tojások, majd forgasd hozzá a lisztet, a kis darabokra vágott étcsokit és a diót.
Egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig, majd ellenőrizd a tésztát tűpróbával. Ha éppen szilárd, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések