A szicíliai mammák specialitása az isteni, narancsos, mandulás keksz. Ha megkóstolod, te is odaleszel az omlós, illatos sütiért.
Ez a süti nagyon hasonlít az amorettire és a ráncos sütire is. Ha gluténmentesen ennéd, a lisztet is helyettesítheted darált mandulával. Igazi megúszós recept, hisz percek alatt összeállítod, és villámgyorsan meg is sül. Inkább arra kell ügyelned, nehogy megégjen.
Hozzávalók:
26 dkg liszt
10 dkg darált mandula
6 dkg cukor
6 dkg vaj
1 db tojás
1 db narancs
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a finomra darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Rakd hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a narancs frissen facsart levét, majd dolgozd össze a masszát. Csomagold be fóliával, és tedd a hűtőbe fél órára.
Enyhén lisztes kézzel formázz a tésztából kisebb gombócokat, és forgasd meg porcukorban. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ne hagyd, hogy túlsüljön. Amikor pirulni kezd, vedd ki a sütőből.
0 Megjegyzések