Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Paradicsomszószban sült lasagnetekercsek: így még finomabb lesz az olasz fogás

Egy kis kreativitás, és sokkal étvágygerjesztőbb lesz a lasagne, mint eddig bármikor!
Paradicsom, sonka, mozzarella és finom mediterrán fűszerek: csupa finomságból állnak az ínycsiklandó lasagnetekercsek. Ez a tészta leginkább külsejében tér el azoktól, mint amiket eddig kipróbáltál. Ilyen formában biztos, hogy mindenki még szívesebben eszi meg, és az elkészítése sem tart tovább, mint a hagyományos változaté. 

Hozzávalók:

25 dkg lasagne tészta
20 dkg sonka
15 dkg mozzarella
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz sűrített paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
bazsalikom
oregánó
bors

Elkészítés:

A szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a préselt fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Főzd össze 10-15 perc alatt.

Forralj másfél-két liter vizet egy nagyobb fazékban, majd, amikor lobog, dobd bele a tésztát. Főzd öt percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A lapokat felezd vagy harmadold hosszában, attól függően, mekkora tekercseket szeretnél készíteni. Rakj mindegyikre sonkát és egy darabka mozzarellát, majd csavard fel. Öntsd egy tűzálló tálba vagy tepsibe a szószt, és óvatosan sorakoztasd a tekercseket a paradicsomos öntetre. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések