Bolondítsd meg a klasszikus, házi raviolit mennyei, gombás-spenótos szósszal!
Elsőre bonyolultnak tűnhet házilag raviolit készíteni, ám szerencsére semmi fondorlatosság nincs benne. Miután elkészítetted az alaptésztát, kedved szerint variálhatod a tölteléket és a hozzá tartozó szószt. Személyes kedvencünk ez az isteni, gombás-spenótos öntet. A tésztát pedig tésztanyújtó géppel vagy lisztezett deszkán is kinyújthatod.
Hozzávalók:
A tésztához
10 dkg búzaliszt
1 db tojás
A szószhoz
1 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg konzerv, szeletelt gomba
só
bors
petrezselyem (opcionális)
10 dkg aprított spenót
1 dl víz (a tészta főzőlevéből)
diónyi vaj
2 teáskanál olívaolaj
1 kávéskanál rozsliszt
1 kisebb darab vöröshagyma
Elkészítés:
A tésztához csupán két összetevőt, a lisztet és a tojást kell simára gyúrni, majd lisztezett deszkán vagy tésztanyújtó géppel kinyújtani. A gyúrást végezheted géppel is, ha pedig a kézi módszert választod, akkor addig csináld, amíg a massza egyenletes és ruganyos nem lesz. Ha jól összeállt, hagyd egy órát pihenni. Ezután nyújtsd a tésztát papírvékonyra, majd vágj ki belőle 10-12 centiméteres sávokat. Ne bánd, amiért nem lesz töltelék, meglátod, a szósz remekül feldobja az ételt. Sós vízben főzd ki a tésztát.
A szószhoz kevés olívaolajon dinszteld meg a vöröshagymát, szórd rá a lecsepegtetett gombát, sózd, borsozd, hintsd meg petrezselyemmel, és fedő nélkül párold meg. Tedd a vajat és a maradék olívaolajat egy lábosba, add hozzá a lisztet, kicsit keverd össze, majd öntsd fel a tejszínnel. Jöhet a fokhagyma és a spenót. Egy nagyobb tálban turmixold össze a masszát, majd öntsd vissza az edénybe, hígítsd fel a tészta főzőlevével, fűszerezd, és lassú tűzön főzd, amíg rotyogni nem kezd. Ha ínyenc vagy, szórhatsz a raviolira bazsalikomlevelet is.
0 Megjegyzések