Ez a legkönnyebb és leggyorsabb, egyben legfinomabb kalóriaszegény túrógombóc, amit diéta alatt is bátran ehetsz.
Az életmódváltás nem egyenlő az önsanyargatással, mindössze egy kis kreativitást igényel, hogy kalóriaszegényebbé tedd a szívednek legkedvesebb étkeket. A túrógombóc igazi klasszikus, gyerekkori kedvenc, ami főételként és desszertként is megállja a helyét, pofonegyszerűen elkészíthető, sőt, maszatolást sem igényel. Frissen kell fogyasztani.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
15 dkg zabpehely
3 db tojásízlés szerint folyékony édesítő
1 csipet só
mandulaforgács a forgatáshoz
1 csepp vaníliaaroma
Az öntethez
20 dkg málna
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy tálban alaposan keverd össze a hozzávalókat, és tedd a masszát 30 percre a hűtőszekrénybe, hogy a zab megduzzadjon. Formázz belőle gombócokat, majd kókuszolajon pirítsd meg a mandulaforgácsot, és forgasd bele a gombócokat.
Az öntethez forrald fel a gyümölcsöt egy evőkanál vízzel és a mézzel, főzd néhány percig, közben pedig nyomkodd össze a málnaszemeket. Ha szereted, próbáld ki mentával, tökéletesen harmonizál az ízekkel!
0 Megjegyzések