A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós karfiol fűszeres palacsintatésztában sütve: nem kell hozzá sok olaj

Ha szereted a bundás ételeket, de a hús helyett szívesebben ennél zöldségeket, süss karfiolt palacsintatésztában!
A karfiolhoz télen is egyszerűen hozzájuthatsz, olcsó és nagyon egészséges. Szükség is van ilyenkor a vitaminpótlásra. Készítsd el minél többféleképpen. Palacsintatésztában sütve legalább olyan jó, mint rántva. Minél kisebbre vágod a zöldséget, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz. Fontos, hogy legyen jó sűrű a tészta.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej karfiol
15 dkg liszt
1.5 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és keresztben vágd mutatós szeletekre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három-öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Törölgesd is át papírtörlővel. A tejet keverd csomómentesre a liszttel, a tojással, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Szinte tésztaszerű állagot kell, hogy kapj.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal. Mártsd a karfiolszeleteket a palacsintatésztába, és rendezd a tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20-25 perc alatt aranybarnára. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések