A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi, aromás sült tea: ezzel forrósítsd fel magad zimankóban

A valódi gyümölcskoncentrátum adja az ital csodás ízét, ebbe nincs ízfokozó vagy tartósítószer.
Csehországban a sült tea a tél kedvenc itala, nálunk is egyre többen felfedezik. Nagyon egyszerű elkészíteni, de az ízekben gazdag teához sok gyümölcsre lesz szükséged. Friss és fagyasztott is szóba jöhet, így az ilyenkor is könnyen beszerezhető banán, narancs, alma és körte, a fagyasztódból pedig vegyél elő mirelit bogyós gyümölcsöket, málnát és áfonyát. 

Hozzávalók:

2 kg vegyes gyümölcs
60 dkg cukor
1 db citrom
1 rúd vanília
fahéj
szegfűszeg

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, amit kell, vágj kisebb darabokra, és magozz ki. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg cukorral. Mehet hozzá ízlés szerint vanília, fahéj és szegfűszeg. Sőt, gyömbért, mentát, citromfüvet is rakhatsz a gyümölcsökhöz. Forgass össze mindent, majd tedd előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon 50-70 percig. Közben többször forgasd át a gyümölcsöket, hogy egyformán szikkadjanak. 

Ezt követően még forrón rakd a gyümölcsdarabokat tiszta, sterilizált üvegekbe, és jól zárd le. Ha szeretnéd sokáig tárolni, dunsztolhatod is párnák, plédek között egy-két napig. Fogyasztáskor rakj két-három teáskanál gyümölcsöt a bögrédbe, és öntsd le forró vízzel. Száraz, sötét helyen tárold. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések