Breaking News

Hirdetés

Fűszeres, rántott zellerszeletek sütőben sütve: nem lesz olajszag

A zellergumó egészséges, olcsó, és rántva is nagyon finom. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen próbáld ki!
Ha szereted a zellert, akkor azért készítsd el. Ha eddig nem voltál érte oda, akkor pedig azért, mert ebben a formában biztosan megszereted. Érdemes kicsit előfőzni, hogy gyorsabban megsüljön a sütőben. Kedvenc köreteddel és valamilyen ízletes mártogatóssal kínáld. 

Hozzávalók:

2 db zellergumó
20 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés:

A zellert mosd meg, és sós vízben főzd öt-tíz percig. Hámozd meg és karikázd fel, vagy akár nagyobb hasábokra is vághatod. Fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és pihentesd 10 percig.

Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, a második edénybe a felvert, préselt fokhagymával ízesített tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a fűszeres zellerszeleteket, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben a zellerszeleteket forgasd át. 

Nincsenek megjegyzések