Hirdessen itt

Így hat a testre napi 3 tojás

A reggeli a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos része, ennek ellenére sokan kihagyják, vagy csupán valamilyen kevésbé laktató fogással tudják le. Ha azonban szánunk néhány percet arra, hogy összedobjunk egy tojásos reggelit, úgy elkerülhetjük, hogy már délelőtt ránk törjön a farkaséhség.
A Men's Health munkatársa kipróbálta, mi történik, ha egy héten át mindennap megeszik három tojást a nap kezdetén. Az alábbi változásokat tapasztalta magán.

1. Gyorsan rájövünk, hogyan legyünk kreatívak

A tojás nem a világ legizgalmasabb étele, viszont épp ebből adódóan két-három napon belül a legtöbben magunktól is rájövünk, hogyan dobhatnánk fel. Mehet a rántottánkba fagyasztott borsó, konzerv kukorica, avokádó, hagyma vagy éppen paprika - a lényeg, hogy gyorsan összedobjuk, és hogy a végeredmény finom legyen.

2. Ízletes, kiadós, tápláló reggeli 4 perc alatt

Ha késésben vagyunk, akkor is össze lehet dobni egy rántottát. A Men's Health újságírójának ez a második napon négy perc alatt is sikerült.

3. Kimaradhat a tízórai

Aki csak egy almát vagy egy banánt kap fel reggel, és azzal indítja a napot a nagy rohanásban, alig várja majd a tízórait. Aki viszont tojást reggelizik, az a magas fehérjetartalomnak köszönhetően úgy érezheti, még nem is éhezett meg, gond nélkül kibírja ebédig. A folyamatos nassolás helyett inkább a következő feladatára tud koncentrálni, ami nagyobb produktivitáshoz és elégedettebb felettesekhez vezet.

4. Nyugodtabb reggeleket eredményez

Ha nem kell minden reggel kitalálnunk, mi legyen a reggeli, azzal értékes perceket nyerünk, és sokkal egyszerűbben is indul a nap. Emellett az a 10 perc, amíg muszáj leülnünk, segít ellazulni, illetve mentálisan felkészülni az előttünk álló napra.

Miért együnk tojást?

Egy tojás 7 gramm fehérjét, omega-3 zsírsavakat, D-, E- és B12-vitamint, valamint szelént és a memóriánk és agyműködésünk szempontjából kincset érő kolint is tartalmaz .

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések