Hirdessen itt

Ropogós BBQ csirkeszárnyak, ha csípőset és édeset ennél egyszerre

Amilyen bonyolultnak hangzik, annyira egyszerű ez a recept, kezdőknek is bátran ajánlom. Két tökéletes elem ötvöződik benne: a ropogósra sült csirkeszárnyak és a zseniális BBQ szósz. 
A csirkeszárnyak nem olajban sülnek, hanem tepsiben, így nem fognak tocsogni az olajtól és a lisztes bunda is ropogós marad. Az pedig már csak a ráadás, hogy ezekre a tökéletesen megsütött fűszeres csirkeszárnyakra még BBQ szósz is kerül.

Hozzávalók:

A szárnyakhoz: 18 darab csirkeszárny
fél bögre liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
fél teáskanál chilipor
fél teáskanál bors
A szószhoz: 1 bögre BBQ szósz
fél bögre méz
2 evőkanál chiliszósz
4 evőkanál vaj
fél teáskanál fokhagymapor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

A sót, lisztet, fokhagymaport, chiliport, borsot keverjük össze egy tálban. 

Mossuk meg a csirkeszárnyakat, szárítsuk meg őket, majd forgassuk meg a lisztes keverékben, hogy mindenhol jól befedje őket. 

Tegyünk egy lapos tepsire alufóliát, majd olajozzuk be a felületét. Erre mehetnek a lisztben megforgatott csirkeszárnyak. 

Tegyük őket 35-40 percre a sütőbe, a sütési idő a szárnyak méretétől függ. Sütés közben egyszer fordítsuk át őket. 

Amíg sülnek, készítsük el a szószt: tegyük a mézet és a BBQ szószt egy serpenyőbe. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni. Ha már gyöngyözik, mehet bele a a chiliszósz és a vaj, ha a vaj is elolvadt, akkor adjuk hozzá a fokhagymaport is. 

A megsült csirkeszárnyakat mártsuk meg óvatosan a szószban, majd tegyük vissza őket 5 percre sülni. Készen is vannak, jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések