A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas, almás kenyérfelfújt: ebbe rakd a száraz péksütit

Ennél jobb helyük nem is lehetne a maradék, kissé száraz péksüteményeknek! A kenyérfelfújt olcsó, mégis isteni desszert.
Angliában kenyérpuding, nálunk felfújt: bárhogy is hívjuk, ez az egyszerű édesség tényleg nagyon finom. Almával, lekvárral pedig még izgalmasabbá teheted. Felidézheted vele a gyerekkori ízeket is, hisz régen biztos, hogy készített ilyet a nagyi. A sok nehéz, krémes süti után az ilyen édesség igazán jólesik. Kenyér helyett zsemlét és kiflit is használhatsz. 

Hozzávalók:

12 dkg cukor
8 szelet szikkadt kenyér
5 evőkanál lekvár
3 db alma
3 dkg vaj
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vaj felén párold puhára, majd szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. A tejet keverd össze a tojássárgájával, a maradék vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy-két másodpercre forgasd meg benne a péksüteményeket. Vigyázz, hogy a kenyér ne ázzon szét. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rétegezd bele a péksütiket és az almát. A tetejét kend meg lekvárral. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések