A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyedényes sajtos tészta: ezután pofonegyszerű a mosogatás

A vastag sajtréteg verhetetlenné teszi ezt az egyedényes tésztát.
Fantasztikusan krémes, és hihetetlenül egyszerű! Az egyedényes tészta nagyon praktikus, hisz gyorsan, mindenféle macera nélkül elkészítheted, ráadásul mosogatni sem nagyon kell utána. A sajtos változat biztos, hogy a család kedvence lesz. Két-háromféle sajtot használj hozzá, és jó, ha az egyik igazán karakteres. Penne, makaróni és spagetti is lehet az alap. 

Hozzávalók:

50 dkg tészta
10 dkg gouda sajt
10 dkg trappista sajt
5 dl húsleves
2.5 dl tej
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomra aprított zöldfűszer
2 teáskanál vaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál só
bors

Elkészítés:

Rakd a vajat egy nagyobb serpenyőbe vagy lábosba, és olvaszd fel. Tedd hozzá a préselt fokhagymát, majd kevergetve süsd addig, amíg illatozni és színesedni nem kezd. Ez körülbelül egy-két perc. Öntsd fel a levessel, a tejjel, majd dobd hozzá a tésztát. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral. Ha felforr, vedd kisebbre a hőfokot, és többször megkeverve főzd fogkeményre a tésztát 18-20 perc alatt. Tedd hozzá a reszelt sajtokat. Várd meg, míg elolvadnak, majd húzd le a tűzről. Ha túl sűrű a sajtos massza, tejjel hígíthatsz még rajta. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal vagy más zöldfűszerrel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések