A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

10 perces, diétás, mégis laktató vacsora: fűszeres, sült tofu salátaágyon

Ha vitamindús, ugyanakkor diétás fogásra vágysz, a sült tofu kitűnő választás.
A lágy belsejű, finoman fűszerezett, ropogós kérgűre sütött tofu az egyik legjobb dolog, ami az ember fogai közé kerülhet. Akkor is, ha történetesen inkább húsevő. Könnyű vacsorának pont úgy megfelel, mint köretnek saláták, sült zöldségek mellé. Ráadásul fogyókúrázóknak is remek választás. 

Hozzávalók 2 személyre:

25 dkg natúr tofu
50 ml szójaszósz
2 evőkanál frissen préselt citromlé
2 kiskanál barna cukor
2 kiskanál szezámmag (opcionális)
2 darab mogyoróhagyma aprítva

A salátaágyhoz
0.5 fej fejes saláta
pritaminpaprika
édesburgonya
brokkoli
lime (opcionális)
dió (opcionális)

Elkészítés:

A tofutömböket vízszintesen vágd félbe, majd tedd szűrőbe. Pihentesd 30 percen keresztül, vagy, amíg teljesen lecsöpögnek. Keverd össze a szójaszószt, a citromlevet, a barna cukrot és a szezámolajat, majd forgasd a pácba a kipréselt tofut.

Hagyd állni minimum 10 percen keresztül, vagy, amíg a páclé felszívódik. Előmelegített grillsütőben vagy grillfokozaton süsd a tofu mindkét oldalát körülbelül 5 percig. Tálald pirított szezámmaggal, ízletes salátaágyon. Tipp: gyorsabban lecsepegtetheted a tofut, ha felszeletelés után egy-egy papírtörlőt helyezel a tetejére és az aljára.

A salátához alaposan tisztítsd meg a zöldségeket: a brokkolit szedd rózsákra, és főzd puhára, az édesburgonyát pedig ízlés szerint szeleteld fel, és 170 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, olívaolajjal enyhén meglocsolt tepsiben 30-40 perc alatt süsd meg. Az elkészült krumplit szezámmaggal is megszórhatod, ettől még ízletesebb lesz.

A fejessalátát tépkedd leveleire, a pritaminpaprikát pedig vágd csíkokra. Ízlésesen rendezd el őket egy tálon, majd erre jöhet a tofu. Utóbbit szintén megszórhatod szezámmaggal, a tálat pedig színesítheted lime-karikákkal és dióval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések