A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meleg, fűszeres édesburgonya-saláta: karcsúsító finomság a sütőből

Édesburgonyával nem lesz nehéz a fogyókúra: egyszerű és ízletes salátát készíthetsz belőle.
Ha olyan sok húst ettél, hogy már rá sem bírsz nézni, esetleg a vártnál több kiló szaladt fel az ünnepek alatt, iktass az étrendedbe minél több kímélő, mégis finom fogást. Ilyenkor a vitaminban gazdag, kalóriaszegény édesburgonya remek választás. Zamatos, izgalmas saláta alapja is lehet. 

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg édesburgonya
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
5 dkg rukkola
5 dkg olivabogyó
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 teáskanál citromlé
bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózd és borsozd meg, majd rakd hozzá az olívabogyót. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a mézzel, a citromlével, a zúzott fokhagymával, és locsold meg vele az édesburgonyát.

Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben nem árt megfordítani a zöldségeket. Amikor a krumpli puha, vedd ki a sütőből, szórd meg megmosott, lecsepegtetett rukkolával, és tedd hozzá a feldarabolt avokádót. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések