A Hot Toddy klasszikus téli koktél, tele van karácsonyi fűszerekkel. Koccints vele az ünnepekre!
A karácsony közeledtével még jobban esik az otthoni pihenés, egy-egy finom, fűszeres itallal pedig különlegessebbé teheted a hideg téli estéket. Lepd meg barátaidat, vendégeidet Lukács Roland koktéljával! A Jack Daniel’s hazai márkanagykövete biztos abban, hogy ezzel az itallal meghittebbé válnak az ünnepi pillanatok. A karácsonyi szirupot saját magad is elkészítheted, de idő hiányában használhatsz hozzá forralt boros fűszerkeveréket is.
Hozzávalók:
A koktélhoz
4 cl Jack Daniel’s Tennessee Whiskey
4 cl almalé
5 cl forróvíz
1 cl citromlé
karácsonyi szirup
A karácsonyi sziruphoz
25 dkg cukor
25 cl víz
6 db szegfűszeg
3 db csillagánizs
1 rúd fahéj
0.5 rúd vanília
Elkészítés:
A karácsonyi sziruphoz öntsd a vizet egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a vaníliát, és melegítsd addig, amíg a cukor el nem olvad. Ne forrald, mert úgy elpárologhat a víz, és túl sűrű lehet!
Öntsd össze a karácsonyi szirupot, a whiskey-t, az almalét, a forró vizet és a citromlét egy hőálló edénybe, majd keverd össze. Ízlés szerint változtathatsz az édes és a fanyar arányán.
0 Megjegyzések