A karfiol rétegezve, fűszeres darált hússal igazán laktató és ízletes egytálétel, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
A rakott karfiol könnyen összeállítható, és így mindenkinek ízlik. Hússal felturbózva nagyon laktató. A tejszínt és a sajtot pedig ki ne szeretné együtt? Ha diétásabbá tennéd, a rizst helyettesítsd barna rizzsel, a sertést pedig csirkehússal. A nagy karácsonyi bőség után már így is könnyebb fogásnak számít.
Hozzávalók 12 darabhoz:
1 fej nagy karfiol
30 dkg darált sertéshús
10 dkg rizs
10 dkg sajt
3 dl tejszín
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Tedd rá a darált húst, majd kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, és alaposan keverd össze. Add hozzá a zöldpaprikát, a paradicsomot, és párold a húst puhára. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet.
A karfiolt szedd rózsákra, és sós vízben főzd meg hét perc alatt. A rizst is főzd meg a szokásos módon. Egy tűzálló tál alját locsold meg a pörkölt szaftjával, és tedd rá a karfiol felét. Arra megy a rizs, a hús, majd fedd be a maradék karfiollal. Végül locsold meg a fokhagymával elkevert tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal a tetejét. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt.
0 Megjegyzések