A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sörtésztában sült, fűszeres hal: bevált praktikák a tökéletes bundához

A karácsonyi menüben is helye lehet a sörtésztába mártott, ropogós bundájú halnak.
Sok családban elképzelhetetlen a karácsonyi időszak halételek nélkül. A halászlé mellett süthetsz, ránthatsz halat, vagy akár sörtésztába is bújtathatod. Utóbbi akkor lesz igazán ropogós, ha tojást nem teszel bele. Ne aggódj a sör miatt, az alkohol elpárolog belőle sütés közben. 

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg hal
3 dl sör
1 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 gerezd fokhagyma
bors
6 dl olaj

Elkészítés:

Ha szükséges, a halat tisztítsd meg, mosd meg. Sózd be, és rakd a hűtőbe legalább egy órára. Keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a sütőport, öntsd hozzá a sört, és ízesítsd fokhagymával. Dolgozd csomómentesre, a palacsintatésztánál sűrűbb masszát kell kapnod. Ha szükséges, önts még hozzá sört vagy szénsavas vizet. Sűríteni liszttel tudod. 

A halszeletekről itasd le papírtörlővel a nedvességet, különben könnyen ledobják a bundát. Mártsd mindegyiket a sörtésztába, és rakd forró olajba. Süsd minden oldalukat aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések