A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymás, majonézes tojássaláta: picit édes, picit savanykás

A majonézes tojássaláta krémes, ízletes, és nem csak önálló ételként isteni.
A tojássaláta nem csak önmagában finom étel. Próbáld ki sültek mellé, de remek párosítás vagdaltokhoz, apró fasírtgolyókhoz is. A legfontosabb, hogy hagyj időt neki a hűtőben, hogy szépen felszívja az öntetet a tojássárgája.

Hozzávalók:

8 db főtt tojás
3 dl tejföl
3 evőkanál majonéz
1 db vöröshagyma
1 teáskanál só
0.5 csokor petrezselyem
késhegynyi bors
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál cukor
1 teáskanál mustár

Elkészítés:

Mosd meg a tojásokat, tedd langyos vízbe – így nem reped majd meg főzés közben a hideg tojás -, majd forrástól számítva főzd 10 percet. Ha kész, öntsd le a forró vizet, és azonnal tedd hideg vízbe, a két oldalát üsd például a mosogató oldalához, hogy berepedjen - így, ha kihűlt, gyönyörűen lejön a héja. Hagyd állni a hideg vízben, amíg kihűl.

A vöröshagymát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, sózd meg, keverd össze, és hagyd kicsit állni, hogy a só átjárja, elvegye az erejét, kihozza az édeskés ízét.

A főtt tojásokat pucold meg, öblítsd le, hogy ne maradjon rajta héj, majd töröld meg. Vágd apró darabokra.

Keverd össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, ízesítsd sóval, cukorral, borssal és a citromlével. Add hozzá az apróra vágott hagymát és tojást, majd óvatosan forgasd össze.

Tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, de még jobb, ha legalább egy éjszakán át pihenteted a hűtőben. Tálaláskor szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések