Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos, paradicsomos, sült húsgombóc tésztával: nem esik szét, nem lesz kemény a gombóc

A sajttal jól megszórt, zamatos szószban sült húsgombóc tésztával összesütve még vonzóbb.
Ez az izgalmas étel igazi olasz-amerikai keverék. Jóval több, mint paradicsomos, sajtos húsgombóc. Tésztával ínycsiklandó rakottas, ami olyan kiadós, hogy még holnapra is csomagolhatsz belőle. Ha zsírosabban szereted, marha- vagy sertéshúst válassz a gombócnak. Pulykából is tökéletes, akkor kicsit szárazabb lesz. Ezekkel az arányokkal jól fog sikerülni. 

Hozzávalók:

Húsgombóchoz
30 dkg sertéshús
5 dkg zsemlemorzsa
1 db vöröshagyma
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
bors

Paradicsomszószhoz
25 dkg passzírozott paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál aprított bazsalikom
0.5 db vöröshagyma
bors

Tészta
50 dkg makaróni
15 dkg sajt
1 teáskanál só

Elkészítés:

A tésztát főzd ki bő, sós vízben, majd öblítsd le, szűrd le, csepegtesd le. A sertéshúst rakd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. Gyúrd össze, és a masszából vizes kézzel formázz kis gombócokat. A paradicsomszószhoz a vöröshagymát vágd apróra, és pirítsd meg kevés olajon. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórj hozzá bazsalikomot. Főzd össze 15 perc alatt. 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a tésztát, a húsgombócokat, és öntsd le a szósszal. Végül szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések