A tejszínes rizspuding sokkal jobb, mint a bolti változatok. Gyümölccsel az igazi.
A rizspuding akkor tökéletes, ha nem tocsog, de nem is száraz. A siker egyik titka, hogy víz helyett tejben főzd meg a jó minőségű rizst. A tejszíntől pedig még selymesebb lesz. Ha nincs friss gyümölcs, befőttet is használhatsz. A fahéjjal megbolondított, krémes finomság desszertnek ugyanolyan jó választás, mint tízóraira.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg rizs
6 dl tej
2 dl tejszín
2 evőkanál vaníliás pudingpor
1 db tojás
1 rúd vanília
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
gyümölcs
cukor
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, rakd egy lábosba, és önts rá annyi tejet, hogy ellepje. Kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben többször keverd meg, nehogy leragadjon. Ha elfő a tej, pótold, illetve öntsd hozzá a tejszínt is. Ízesítsd a vaníliarúd kikapart belsejével, cukorral, sóval, fahéjjal, és főzd krémesre.
Ha a rizs beszívja a folyadékot, és jó puha, akkor a maradék tejet keverd össze a tojással és a pudingporral. Öntsd bele a rizses lábosba, és főzd még két percig folyamatosan kevergetve. Töltsd tálkákba, poharakba, és díszítsd gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések