Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres birsalmaszósz, amitől a sültek még finomabbak lesznek

Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, akkor ezt a birsalmaszószt nem hagyhatod ki.
A birsalma igazi vitaminbomba, ami sokféle finomság alapja lehet. Nyersen nem igazán fogyasztják, mert túl kemény, főzve viszont nagyon ízletes. Remek, édeskés szószt készíthetsz belőle. Kínálhatod húsokhoz, feldobhatod vele a palacsintát, de önmagában is kitűnő nass. 

Hozzávalók:

5 db birsalma
5 evőkanál cukor
1 teáskanál citromléfahéj
1 dl joghurt

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, pucold meg, az egészségtelen részeket távolítsd el. Vágd kisebb darabokra, majd rakd egy lábosba. Öntsd rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és fedő alatt párold puhára körülbelül 40 perc alatt.

Öntsd le róla a vizet, majd pürésítsd a gyümölcsöt botmixerrel. Locsold meg citromlével, lazítsd joghurttal, ízesítsd cukorral és fahéjjal, majd keverd össze. Rögtön kínálhatod is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések