A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, szaftos gyümölcskenyér karácsonyi maradék csokiból - Szaloncukor is mehet bele

A gyerekek is odáig lesznek érte, ha mazsola és aszalt gyümölcs hozzáadása helyett így készíted!
Akár a reggeli kávé mellé is tökéletes, de vendégvárónak sem utolsó ez a mennyei püspökkenyér. A legjobb, hogy az alapreceptet aszerint variálhatod, mi maradt a karácsonyi édességdömpingből: dió, csokoládé, vagy a fán árválkodik néhány zselés szaloncukor? Az állagán némiképp változtat, ha teljes kiőrlésű liszttel készíted, azonban sokkal rostdúsabb, ezáltal egészségesebb is lesz. 

Hozzávalók 8 személyre:

225 gramm finomliszt
110 gramm vaj
110 gramm kristálycukor
1 darab tojás
5 evőkanál tej
1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
70 gramm étcsokoládé
150 gramm aszalt gyümölcs

Elkészítés:

Morzsold a vajat a lisztbe, majd jöhetnek az aszalt gyümölcsök, az apróra tördelt csoki és a fűszerek. Dolgozd össze az egészet, végül üsd bele a tojást, és öntsd fel tejjel. 

Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc- vagy egyéb sütőformában süsd előmelegített sütőben, 160-180 fokon nagyjából egy óráig. Tűpróbával ellenőrizd, de ne szárítsd túl, mert akkor elveszti puhaságát. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések