A kellemes illatú, zamatos keksz tésztája belül omlós, kívül pedig a fahéjas cukortól jó ropogós.
Ha igazi karácsonyi aprósütit keresel, süsd meg ezt a fahéjas kekszet! A mézeskalács-fűszerkeveréknek köszönhetően ünnepivé teheted. Nem kell az utolsó pillanatra hagynod, hisz a dobozban hosszabb ideig eláll. Díszcsomagolásban pedig akár ajándékba is adhatod.
Hozzávalók 30 darabhoz:
A tésztához
25 dkg liszt
12.5 dkg vaj
10 dkg barna cukor
2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
narancshéj
A forgatáshoz
3 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet vegyítsd a sütőporral, a mézeskalács-fűszerkeverékkel, a reszelt narancshéjjal, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Kezdd összemorzsolni, amikor már kellően morzsalékos, add hozzá a tojást és a kétféle cukrot. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát, és formázz diónyi nagyságú golyókat.
A forgatáshoz a kristálycukrot és a fahéjat keverd össze egy tányérban, majd hempergesd meg benne a golyókat. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve rakd a kekszeket rácsra, majd hűtsd ki teljesen.
0 Megjegyzések