A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márványos, sütőtökös, túrós süti: ezt muszáj kipróbálnod

Az étvágygerjesztő, sütőtökös, túrós sütiben nincs egy deka liszt sem.
Ha nem kóstoltad, muszáj mielőbb kipróbálnod, hisz a sütőtök és a túró tökéletes kombináció. Az állaga krémes, az íze csodás. A márványozás sem nagy ügy, mégis mindenki a csodájára jár majd. A sütőtök amellett, hogy finom, jó hatással van az egészségre. Készítsd el minél többféleképpen.  

Hozzávalók:

A túrós réteghez
50 dkg túró
12 dkg cukor
2 dkg tojás
2 evőkanál joghurt
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor

A sütőtökös réteghez
50 dkg sütőtök
6 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A sütőtököt darabold fel, a magot kanállal szedd ki, és szeleteld fel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje kicsit fekete lesz. Ha puha, vedd ki a sütőből, és pucold meg. Pépesítsd botmixerrel, rakd hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a tojásokat. 

A töltelékhez a túrót villával nyomkodd meg, lazítsd kicsit tejföllel, majd keverd hozzá a tojásokat. Mehet hozzá a kétféle cukor, a kukoricakeményítő. Gépi habverővel krémesebbre dolgozhatod a masszát. Egyengesd a túrós részt vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába vagy tepsibe. Öntsd rá a sütőtökös keveréket. Villával keverd össze a kétféle réteget, majd tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések