A sült édesburgonya nem tocsog az olajban, és tepsiben sütve is jó ropogós.
Ha ezt a krumplit eszed, nem fogsz hízni! A rostokban, vitaminokban gazdag édesburgonya itthon is egyre nagyobb rajongótáborral büszkélkedhet. Bár tényleg édes, cukorbetegek is bátran megehetik, mert stabilizálja a vércukorszintet. Ha sütőben sütöd, még diétásabb. Sültek és szaftos húsok mellé is tökéletes választás. Ha önmagában eszed, készíts mellé mártogatóst!
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg édesburgonya
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
Az édesburgonyát mosd meg, a héját dörzsöld meg. Ha nem zavar, nem szükséges meghámozni. Vágd vékonyabb szeletekre, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Rendezd a hasábokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olívaolajjal. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30-35 perc alatt. Az utolsó percekben petrezselyemmel is megszórhatod. Közben egyszer forgasd át a szeleteket. Ha belül puha, kívül ropogós, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések