Breaking News

Hirdetés

Karfiolos, brokkolis rakott tészta fűszeres, sajtos szószban sütve

Ha tésztát ennél ebédre, de az édes és a húsos a könyöködön jön ki, próbáld ki ezt a szaftos, karfiolos-brokkolis változatot!
A kiadós rakott tészták legalább olyan jók és laktatóak, mint az egytálételek. Vitaminban gazdag zöldségekkel, brokkolival és karfiollal felturbózva igazán ízletes, és nem a megszokott változatot teheted az asztalra. Miközben kifőzöd a tésztát és a zöldségeket, a szósz is elkészül. A nyúlós sajttól még csábítóbb lesz.

Hozzávalók:

50 dkg tészta
20 dkg sajtkrém
10 dkg sajt
2 dl tejszín
1 fej brokkoli
1 fej karfiol
1 ág bazsalikom
bors
szerecsendió
rozmaring

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A tésztát is főzd ki bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A tejszínt melegítsd fel, rakd hozzá a sajtkrémet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és melegítsd össze. Ha a sajt felolvad, húzd le a tűzről. 

A tésztát borítsd egy tepsibe, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd le a tejszínes-sajtos keverékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, rozmaringot, reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések