Könnyű, laktató saláta, amivel fogyókúra alatt is jóllakhatsz.
Bár a lencse klasszikus újévi fogásnak számít, ezt a salátát egész évben elkészítheted, hiszen nemcsak tartalmas és finom, de a vonalaidra is vigyáz. Ha pedig szívesen feldobnád, akár sült húsokhoz vagy kenyérlepénybe is remekül passzol.
Hozzávalók:
1 doboz lencse (konzerv)
30 dkg paradicsom
1 közepes darab kígyóuborka
3 evőkanál citromlésóbors (elhagyható)
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt római kömény
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 kisebb darab lilahagyma
Elkészítés:
A lencsét hideg vízzel mosd meg, szűrd le, majd csepegtesd le. A paradicsomokat és az uborkát szintén mosd meg, majd vágd körülbelül 1 centiméteres darabokra. Távolítsd el a lilahagyma héját, majd karikázd fel. Készítsd el a dresszinget, amihez nem kell mást tenned, mint összekeverni a citromlevet az olívaolajjal, a sóval, a borssal, majd ezután az egészet az uborkás-paradicsomos-lilahagymás mixhez kell keverni.
A fokhagymát vágd apró darabokra, és minimális olívaolajon pirítsd 2-3 percig, a római köménnyel együtt. Végezetül keverd össze a lencsét a fokhagymával, valamint a paradicsomos-uborkás-lilahagymás egyveleggel. A petrezselymet a legvégén szórd a salátára. Akár azonnal fogyaszthatod, de még jobb, ha legalább 30 percet állni hagyod, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
0 Megjegyzések