A fűszerezésen kívül a titok a hosszú sütési időben rejlik: de erre a sültre megéri várni!
A sütésnél az alufólia segít, hogy még aromásabb és ízletesebb legyen a végeredmény, tálaláskor pedig egy balzsamecetes saláta telitalálat a steakburgonya mellett. A legjobb, ha friss rozmaringgal készíted, de ne ess kétségbe akkor se, ha csak szárított van otthon.
Hozzávalók 6 személyre:
1.5 kg sertésszűz
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál friss rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd dörzsöld be a húst a fokhagymával összekevert olívával. Sózd ízlés szerint, más fűszerre azonban nincs szükség. Helyezd egy nagyméretű tepsibe, amelyben kényelmesen elfér, majd szórd meg a rozmaringgal. Önts alá egy kevés vizet. Az egészet fedd le alufóliával, és süsd 2 órán keresztül.
0 Megjegyzések