Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, rozmaringos malacsült, hogy szerencsésen induljon az éved

A fűszerezésen kívül a titok a hosszú sütési időben rejlik: de erre a sültre megéri várni!
A sütésnél az alufólia segít, hogy még aromásabb és ízletesebb legyen a végeredmény, tálaláskor pedig egy balzsamecetes saláta telitalálat a steakburgonya mellett. A legjobb, ha friss rozmaringgal készíted, de ne ess kétségbe akkor se, ha csak szárított van otthon. 

Hozzávalók 6 személyre:

1.5 kg sertésszűz
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál friss rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd dörzsöld be a húst a fokhagymával összekevert olívával. Sózd ízlés szerint, más fűszerre azonban nincs szükség. Helyezd egy nagyméretű tepsibe, amelyben kényelmesen elfér, majd szórd meg a rozmaringgal. Önts alá egy kevés vizet. Az egészet fedd le alufóliával, és süsd 2 órán keresztül. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések