A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínyenc, baconös sültkrumplikrémleves: finomabb, mint amit eddig kóstoltál

Maradék sült krumpliból is elkészítheted a laktató, selymes, krémes levest. Baconnel felturbózva egyszerűen csúcs.
A sült krumpli az egyik legnépszerűbb köret, de akár ízletes levest is készíthetsz belőle. Ha nem próbáltad még, itt az ideje. Sokkal karakteresebb lesz az íze, ha nem főzöd, hanem sütöd a krumplit. Forrón jólesik a zimankóban, és biztosan eltelít. 

Hozzávalók:

70 dkg krumpli
10 dkg bacon
2 db leveskocka
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 l víz
0.5 db póréhagyma
bors
szerecsendió
olívaolaj
rozmaring

Elkészítés:

A krumpli héját dörzsöld meg, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd locsold meg olívaolajjal. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Ha puha, vedd ki, majd pucold meg. 

Pirítsd meg a bacont, majd szedd ki a szalonnadarabokat. Rakd a visszamaradt zsiradékba az aprított póréhagymát, tedd hozzá a krumplit, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még szerecsendióval és rozmaringgal. Főzd forrástól számítva 10 percig. Pürésítsd botmixerrel, csorgasd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd várd meg, míg összerottyan. Tálaláskor tedd vissza rá a bacont.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések