A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha, könnyű amerikai palacsinta tojás nélkül: az egész család imádni fogja

Akkor is készíthetsz amerikai palacsintát, ha nincs otthon tojásod, vagy nem eheted meg. Ez a duci, amerikai változat ellenállhatatlan.
A gyorsan elkészíthető, a miénknél vastagabb amerikai palacsinta remek választás ráérős napokon reggelire. Ha kerülnéd a tojást, akkor sem kell róla lemondanod, a sütőpor gondoskodik a habkönnyű tésztáról, amit a vaj mégis krémessé tesz.

Hozzávalók 10 darabhoz:

30 dkg liszt
5 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
2.5 dl szódavíz
2.5 dl tej
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A tejet öntsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót és több részletben a sütőporral elkevert lisztet. Végül öntsd hozzá a szóda- vagy ásványvizet és az olvasztott vajat. A hagyományosnál sűrűbb, de még folyós masszát kell kapnod. Dolgozd csomómentesre a tésztát, majd pihentesd öt percig. 

Hevíts egy serpenyőben olajat, kanalazz bele tésztát, és kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Ha kis lyukak keletkeznek a felszínén, határozott mozdulattal fordítsd át. A kész tésztákat pakold egymásra, majd ízesítsd kedved szerint. Jól illik hozzá a lekvár, a juharszirup vagy a gyümölcs is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések