A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készül a tökéletes sajtfondü: a titok a fűszerezésben rejlik

A hosszas kísérletezgetésnek véget vethetsz: a kezedbe adjuk a tökéletes receptet a hideg estékre.
A fondü tulajdonképpen egy végtelenül sokféleképpen variálható, meleg sajtmártás, amit mindenki a saját szája íze szerint alakíthat. Egy összetevőt azonban vétek kifelejteni: ez pedig nem más, mint az őrölt szerecsendió. Az alapot képező sajt sem mindegy, a tradicionális fondü a svájci ementáliból készül, de a különböző típusok keverésével pikáns és ínycsiklandó ízhatást érhetsz el. 

Hozzávalók 4 személyre:

250 gramm reszelt gruyere sajt
250 gramm reszelt ementáli sajt
2.5 dl száraz fehérbor
1.5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 kupak cseresznyepálinka (elhagyható)
0.25 teáskanál szerecsendió (őrölt)
0.25 teáskanál fehérborsízlés szerint só
0.5 teáskanál mustármagpor
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy fazékban nem túl magas lángon olvaszd össze a sajtot a többi hozzávalóval, a folyékonyak kivételével. Amikor már majdnem folyik a sajt is, keverd hozzá a bort és a pálinkát, majd az egészet lassú tűzön forrald össze. Tejszínnel lehet lágyítani az ízeken, ha túl intenzív lenne, a sózással viszont óvatosan, hiszen a sajtok magukban is elég sósak. 

Tálaláshoz friss kenyeret, zöldségeket, de tortillachipset is felszolgálhatsz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések