Ez a villámgyors, nagyon krémes sajttorta minden édesszájú igényét kielégíti.
A kakaós sajttortának a látványa is csábító, hát még az íze. A nagy év végi hajrában jól jön, hiszen nem kell a sütéssel bajlódni, csak összekeverni a hozzávalókat. Fontos, hogy a mascarponéhoz extra minőségű kakaót keverj. Tartsd a sütit a hűtőben, és akkor frissességét napokig megőrzi.
Hozzávalók 12 szelethez:
A kekszes réteghez
20 dkg keksz
12 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor
A kakaós réteghez
45 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1 csomag zselatin fix
A tetejére
10 dkg csoki
Elkészítés:
Az alaphoz, ha szükséges, a kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, a cukorral és a kakaóval. Nyomkodd a masszát a kezeddel egy folpackkal kibélelt tortaformába.
A tejszínt verd fel a zselatin fixszel a csomagoláson található leírás szerint. A mascarponét is keverd habosra, majd édesítsd cukorral, és add hozzá a kakaót. Végül a tejszínt is forgasd hozzá. Kanalazd a kekszes rétegre a kakaós masszát, és tedd a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy jól megdermedjen. Tálalás előtt még megszórhatod csokiforgáccsal is.
0 Megjegyzések