A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája

A rugelach, avagy a formás kis tekercs nagyon puha, pedig keleszteni sem kell.
A rugelach külsőre olyan, mint a kis croissant, csak az elkészítése kevésbé bonyolult. Régen a szegény zsidó családok édessége volt. A tésztája nagyon puha a belekerülő tejfölnek vagy aludttejnek köszönhetően. Mostanában gyakran kevernek bele krémsajtot is. 

Hozzávalók:

A tésztához
30 dkg liszt
15 dkg vaj
4 evőkanál krémsajt
2 evőkanál tejföl
1 db tojássárgája
1 csipet só

A töltelékhez
20 dkg lekvár

Elkészítés:

Az átszitált, sóval vegyített lisztet morzsold össze a vajjal. A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt keverd ki jól, majd add hozzá a lisztes masszát. Alaposan dolgozd ki a tésztát, majd vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 30 centis, kerek lappá. Átlósan vágd 16-felé, és egyenként töltsd meg mindegyiket, majd tekerd fel. Kend meg egy felvert tojásfehérjével, sorakoztasd a tésztákat sütőpapírral felvert tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések