A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei, csokis, narancsos torta: az alapja egyszerű, puha piskóta

Többé nem mumus a klasszikus piskóta. Ha így készíted, könnyű, levegős lesz a tésztája. Naranccsal és csokival isteni.
A hagyományos piskótából könnyen készíthetsz csodás tortát. Csokival leöntve, naranccsal megbolondítva igazi kényeztető desszert. A piskótánál, ha jól kikevered a tojást, nincs szükség sütőporra. Ha azonban nem vagy rutinos, rakj nyugodtan a tésztába. Ügyelj arra is, hogy ne törd össze a habot, és ne nyitogasd az ajtót sütés közben. 

Hozzávalók 16 szelethez:

A piskótához
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál narancslé
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só

A csokiöntethez
20 dkg étcsoki
2 dl tejszín
1 vaníliás cukor

A tetejére
1 db narancs

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban, majd öntsd hozzá a narancslevet. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral, és forgasd a sárgájás keverékhez. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is dolgozd hozzá óvatosan, ekkor már csak fakanállal dolgozz. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze.

Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 160 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára körülbelül 25 perc alatt. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd hűlni, majd húzd le róla a sütőpapírt.

A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá az apróra tördelt étcsokit, a vaníliás cukrot, és olvaszd össze kis lángon. Ha kicsit hűl, öntsd a piskótára, majd rakd ki narancsdarabokkal. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések