Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almával sült, rozmaringos csirke: isteni főfogás olajszag nélkül

Az egészben sült csirke almával és rozmaringgal igazán ütős főétel. Attól sem kell félned, hogy kiszárad.
Az egészben sült csirke mindig remek megoldás, ha több embert akarsz egyszerre jóllakatni. Variálhatsz a pácon, esetleg töltheted. Ha rozmaringgal és almával kínálod, biztos, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Sütés közben locsolgasd, és többször forgasd, hogy egyformán piruljon. 

Hozzávalók:

1 egész grillcsirke
2 db alma
1 db narancs
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
bors

Elkészítés:

A csirkét alaposan tisztítsd meg, ha találsz rajta szőrt, távolítsd el. Mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Dörzsöld bele a vajat, szórd meg sóval, borssal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg vízzel.

Told előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül egy-másfél órán keresztül. Félidőben dobd mellé az almát, a narancsot, a fokhagymát és a rozmaringot. Közben locsolgasd meg a saját szaftjával, és forgasd meg. Ha a hús puha, magasabb hőfokon pirítsd még 15-20 percig. A sütőből kivéve pihentesd 10-15 percig. Utána szebben tudod szeletelni.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések