Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



30 perces, ropogós, sajtos rúd, amihez még mindent beszerezhetsz

Ne tévesszen meg: a ropogós nem azonos a szárazzal!
Ki ne ismerné azt az érzést, amikor az utolsó pillanatban bejelentkezik vizitálni egy rég nem látott ismerős, akit természetes, hogy nem szeretnél üres asztallal várni. A sajtos rudacskák hihetetlenül gyorsan elkészülnek, egy tejfölös és egy paradicsomos mártogatóssal pedig azt a benyomást keltik, mintha hetek óta készülnél a látogatásra. A tévé előtti nasinak is kiváló, roppanós rudak kicsik és nagyok kedvencei lesznek, és fémdobozban napokig elállnak. 

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához
30 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
15 dkg tejföl
1 teáskanál só

A tetejére
1 darab tojás
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet, a sót és a sütőport keverd el alaposan, majd a tészta többi hozzávalójával alaposan gyúrd össze, amíg teljesen homogén nem lesz. Nyújtsd ki nagyjából 0,5-1 centiméter vastagra, majd a sütőpapírral bélelt tepsire fektetett tésztát kend meg az egész felvert tojással, és szórd meg sajttal. Egy éles késsel vagy pizzavágóval szeld tetszés szerinti csíkokra. 

Az előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 perc alatt megsül, de akkor jó igazán, ha már aranybarna. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések