A friss zöldségek és a karakteres fűszerek teszik gazdaggá a lencsekrémleves ízvilágát szilveszterkor és a tél bármely napján.
A hiedelem szerint pénz áll a házhoz, ha január elsején lencsét fogyasztasz. Ezt az ízletes és laktató lencsekrémlevest érdemes már szilveszterkor elkészítened, bár azt nem garantáljuk, hogy újévre is marad belőle. Forrón, friss kenyérrel, a tetején tejföllel és őrölt korianderrel tálalva ez lehet az ünnep legkülönlegesebb fogása.
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
15 dkg vörös lencse
1 l zöldségalaplé
0.5 teáskanál őrölt koriander
0.5 teáskanál egész koriander
4 evőkanál tejföl
frissen őrölt borssó
1 teáskanál kurkuma
Elkészítés:
A répát tisztítsd meg, majd aprítsd fel. Tedd fazékba az átöblített lencsével - a vöröslencsét nem kell beáztatni - és az alaplével együtt. Fűszerezd ízlés szerint őrölt korianderrel, sóval és borssal. Forrald fel, majd kis lángon, fedő alatt 25 percig főzd. Ha a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítsd. Tálaláskor kínáld tejföllel és durvára tört korianderrel.
0 Megjegyzések