A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldséges, tárkonyos krumplileves: főfogásnak is beillik

Igazi ízkavalkád a tányérodban: a tárkonyos krumplileves sok zöldséggel nagyon laktató és kiadós.
A tárkonyos krumplilevessel minden étkezés jól indul. A különleges fűszert Erdélyben előszeretettel használják, gyógyereje miatt is érdemes gyakran bevetni a konyhában. Vesetisztító, étvágyfokozó, és segít a hurutos betegségben szenvedőknek. A különleges, kellemes ízű tárkony a krumplilevesnek is új értelmet ad. Ez a fogás hús nélkül is nagyon laktató. 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
5 dkg szalonna
2.5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 teáskanál ciromlé
bors
olaj

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és alaposan mosd meg. A krumplit vágd kisebb kockákra, a répákat karikázd fel. A felaprított szalonnát süsd zsírjára, dobd rá a répákat, az egész hagymát és a krumplit, majd süsd kevergetve egy-két percig. Öntsd fel körülbelül másfél-két liter vízzel, rakd hozzá a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezd a levest ízlés szerint sóval, borssal, tárkonnyal, fokhagymával.  

Főzz puhára mindent körülbelül 25 perc alatt, közben pedig készítsd el a habarást. A lisztet dolgozd csomómentesre a tejföllel, és adj hozzá egy merőkanál főzőlevet. Kevergetve csorgasd a levesbe, és rottyantsd össze pár perc alatt. Meglocsolhatod citromlével, de külön is kínálhatod a leves mellé. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések