Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos csirkés, édesburgonyás egytál: bátran ehetsz belőle, nem hizlal

Diéta alatt se mondj le a finomságokról! Az egészséges édesburgonyából csirkével igazán ízletes egytálételt készíthetsz.
A batáta vagy édesburgonya nálunk is egyre elterjedtebb. Az íze leginkább a sütőtökére emlékeztet. Rengeteg módon felhasználhatod, ne csak köretet készíts belőle! Egytálételként igazán laktató, akkor is bátran ehetsz belőle, ha épp fogyókúrázol.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg édesburgonya
40 dkg csirkemell
10 dkg kelkáposzta vagy spenót
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg és vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. Kevés olívaolajon pirítsd meg, közben sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Az édesburgonyát pucold meg és vágd fel tetszőleges darabokra. Tedd egy tűzálló tálba, csepegtess rá kevés olívaolajat, és süsd 180 fokon 20-25 percig.

Közben fonnyaszd meg a megtisztított spenótot vagy a kelkáposztát. Amikor már majdnem teljesen puha a krumpli, dobd hozzá a csirkemellet, a zöldet. Ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Süsd össze 10-15 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések